Home
» Ost-Friesland
» Griekenland
» Slovenië
» Armenië-Georgië
» Zillertal
» Rome
» Egypte

Op maat reizen
Reisverzekering
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring
Boeken
S&S-reizen
Contact

Overheek 2 - 6343 PC - Klimmen - NL - info@sens-reizen.nl

ARMENIË & GEORGIË
Wieg van de Kerk


12-daagse vlieg- en busreis
6 t/m 17 september 2022

Tijdens deze reis hoort u de verhalen van twee bijzondere landen. Eeuwen voordat wij in West-Europa van het christendom hadden gehoord, stonden er in Armenië en Georgië al kerken. In beide landen werd
het christendom aan het begin van de 4e eeuw de staatsgodsdienst. Hun geschiedenis gaat echter verder terug, want zelfs vóór onze jaartelling begon, waren Armenië en Georgië (toen Iberië geheten) zelfstandige koninkrijken. Het geeft aan hoe diep de cultuur geworteld is in deze streek ten zuiden van de Kaukasus.

Armenië
In 301 werd het christendom de staatsgodsdienst in Armenië, eerder dan in welk ander land ook. Tot op
de dag van vandaag is zichtbaar en tastbaar dat Armenië de oudste christelijke natie ter wereld is. 94% van de bevolking hoort bij de Armeens-apostolische kerk. Het Armeens-apostolische geloof staat dan ook gelijk aan de Armeense identiteit. Dit fascinerende land is bezaaid met oude kerken en kloosters, wankelend op ruige bergtoppen. In weelderige valleien groeien de heerlijkste abrikozen, aubergines, sappige tomaten en geurige kruiden; de basis van de ambachtelijke Armeense keuken die u doet watertanden.

Georgië
Ver weg in de Kaukasus ligt Georgië. Een prachtig en uniek land waar elke gast ‘een geschenk van God’ is. Na Armenië nam Georgië in het jaar 337 het christendom aan als staatsgodsdienst. Georgië is een land van tegenstellingen: niet in woorden te vatten, maar om zelf te ervaren! Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude kerken kunnen hun hart ophalen. Wist u dat Georgië de oudste wijn producerende regio ter wereld is? Een beetje Europa, een beetje Azië, maar vooral een eigenzinnig land dat het liefst zichzelf is.

Reisfeiten
Reis code: R75/V
Bestemming: Armenië & Georgië
Reisdatum: 6 t/m 17 september 2022
Reisduur: 12 dagen
Reissom: € 1.950
Toeslag 1 persoonskamer: € 295
Deelnemers minimaal: 15 personen
• 4* Hotel Ani Plaza in Jerevan
• 4* Hotel Best Western Paradise in Dilijan
• 4* Hotel Tuta in Tblisi
• 4* Hotel Holiday Inn in Telavi
• 4* Hotel Porta Caucasia in Stepandsminda

Inbegrepen: Vliegreis Brussel – Yerevan & Tblisi - Brussel met tussenstop in Kiev incl. alle toeslagen. Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche en toilet. Verzorging op basis van volpension. Lokaal vervoer, alle excursies, entreegelden en Duits sprekende gidsen. S&S-reisleiding en informatiebijeenkomst.

Niet inbegrepen: Luchthaven transfer Brussel. Drank. Fooiengeld. Bijdragen garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds (€ 10 p.p.) en verzekeringen. Uitgaven van persoonlijke aard.

Download de reis van dag tot dag hier als pdf >>