ROME

Heilig Jaar 2025
van 27 maart t/m 4 april 2025

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Dit Heilig Jaar heeft als thema: ‘Pelgrims van de hoop’. Het is een mooie traditie in de Katholieke Kerk om elke 25 jaar aan de hand van een speciaal hiervoor gekozen thema een Jubeljaar of Heilig Jaar te vieren. Ook kan de paus een buitengewoon Heilig Jaar afkondigen, zoals paus Franciscus dat deed voor 2016.

Het eerste Heilig Jaar werd in 1300 uitgeroepen door paus Bonifatius VII, die zo onder de indruk was van de grote aantallen pelgrims die de graven van de apostelen Petrus en Paulus in Rome bezochten dat hij het jaar uitriep tot “jaar van vergeving van alle zonden”. Het was zijn wens dat dit elke eeuw zou plaatsvinden. Tot op de dag van vandaag staat een Heilig Jaar in het teken van de vergeving van alle zonden, gekoppeld aan een thema: voor 2025 is dat ‘Pelgrims van de Hoop’. Een mooie verwijzing naar waar het in 1300 mee begon: de pelgrims die de graven van de apostelen Petrus en Paulus in Rome bezoeken.

Bij aanvang van een Heilig Jaar worden de dichtgemetselde heilige deuren van de Romeinse basilieken plechtig geopend. De paus opent als eerste de heilige deur van de St. Pieter in Rome. Pelgrims die de basilieken bezoeken betreden de basilieken dan door deze heilige deuren, waarmee een door de paus verleende bijzondere aflaat wordt verkregen.

Een heilig jaar wordt afgesloten door het plechtig sluiten en dichtmetselen van de heilige deuren in de Romeinse basilieken in afwachting van het volgende Heilig Jaar. Rome bezoeken is voor S&S-reizen altijd bijzonder. Hier ligt de reden van ons ontstaan. Enerzijds vanuit de geloofsovertuiging en anderzijds uit interesse in het Romeinse Rijk. De manier waarop wij nu samenleven is grotendeels te danken aan deze stad en haar bewoners. De Romeinen hebben een zeer grote stempel gedrukt op de ontwikkelingen in Europa en ook de Katholieke Kerk heeft dat gedaan. Rome bezoeken tijdens een Heilig Jaar maakt ons hier nog meer bewust van. Dat is wat S&S-reizen u wilt laten Beleven. Ga mee!

Meer informatie over deze reis volgt in de loop van 2024.

Reis code:
Reisdata: van 27 maart t/m 4 april 2025
Reisduur: 9 dagen
Uiterste boekingsdatum:
Reissom:€ 0,00
Toeslag 1-persoonskamer: € 0,00
Deelnemers minimaal: personen


INBEGREPEN


UITGESLOTEN


PROGRAMMA ( 9 dagen )

BOEKEN

U kunt middels onderstaand formulier deze reis boeken of HIER het formulier downloaden en ons ingevuld mailen of opsturen. Na ontvangst van het boekingsformulier zal S&S-reizen uw boeking per omgaande bevestigen.

1. INFORMATIE REIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
2. INFORMATIE MEDEREIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
3. REISVERZEKERINGSPRODUCTEN
Wilt u dat S&S-reizen een annuleringsverzekering voor u afsluit?
Wilt u dat S&S-reizen een reisverzekering voor u afsluit?
Indien u kiest voor één of voor beiden verzekeringen bent u verplicht onderstaande vragen naar waarheid in te vullen, anders kan S&S-reizen de verzekering(en) niet afsluiten.
Heeft u of een mee verzekerde persoon, in de afgelopen 2 jaar, 2 of meer schades ingediend op een reis- of annuleringsverzekering?
Indien ja:
Hoe vaak is een schade ingediend?
Geef een omschrijving van de schade(s)
Wat was het totale schadebedrag?
Heeft een verzekeraar in de laatste 8 jaar een verzekering geweigerd of opgezegd van u of een mee verzekerde persoon? Of kon een verzekering pas geaccepteerd of vervolgd worden na het verhogen van de premie of uitsluiten van situaties?
Indien ja (zoals een opzegging van een verzekering door een verzekeraar of een strafrechtelijke vervolging wegens een vermogens- of een geweldsmisdrijf tijdens de laatste acht jaar)*:
Geef hiervan een omschrijving
De verzekeringnemer is bekend met de verzekeringskaart (zie 'Reisverzekering') voor deze verzekering en verklaart zich daarmee akkoord.