ALBANIË

De hoogtepunten
30 augustus t/m 6 september 2024

Albanië is dankzij haar rijke geschiedenis een interessante mengelmoes van culturen. Vele vroegere bewoners hebben hun sporen nagelaten. Griekse en Romeinse ruïnes en Bulgaarse, Venetiaanse, Italiaanse en natuurlijk Albanese invloeden. Tijdens deze rondreis bezoekt u de mooiste steden en dorpen van het land. U ontdekt onder meer Tirana, Shkodra, Kruja, Vlorë, Saranda, Berat en Durres. Hier wandelt u tussen de locals door de straten, proeft u lokale lekkernijen en bezichtigt u oude gebouwen. Terwijl u van plek naar plek reist, geniet u van historische en natuurlijke hoogtepunten. Geniet op het strand van de heldere zee en reis terug in de tijd in de voormalige Griekse stad Apollonia. De ene dag geniet u van uitzicht op de zee, de andere dag kijkt u uit op de indrukwekkende Albanese Alpen.
 
 U overnacht tijdens deze 8-daagse reis in verschillende 4-sterrenhotels. Op locatie wordt u begeleid door een ervaren Duitstalige gids die u een interessant kijkje geeft in de Albanese geschiedenis en cultuur.

Download hier de reis dag per dag:

S&S reizen - Albanie.pdf 1.22 MB

Reis code: R82/V
Reisdata: 30 augustus t/m 6 september 2024
Reisduur: 8 dagen
Uiterste boekingsdatum:
Reissom:€ 1.640,00
Toeslag 1-persoonskamer: € 130,00
Deelnemers minimaal: 15 personen


INBEGREPEN

Vliegreis Eindhoven–Tirana incl. luchthavenbelasting en brandstoftoeslag. Overnachtingen in 3/4 hotels op basis van Volpension. Excursies en entrees. Duitstalige sprekende gids gedurende de hele reis. S&S-reisleiding en informatiebijeenkomst.


UITGESLOTEN

Luchthaven transfer Voerendaal–Eindhoven. Drank. Fooien. Bijdragen garantiefonds GGTO (9 euro p.p.) en Calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking). Verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.


PROGRAMMA ( 8 dagen )

 • Dag 1

  Aankomst Tirana

  In de vroege ochtend vliegen we naar Tirana. Onze Duitstalige gids staat ons op te wachten voor de korte transfer naar het centrum van de stad. Na de lunch gaan wij de stad verkennen. We wandelen langs historisch interessante gebouwen zoals de Piramida en de Et’hem Bey moskee. Ook het operahuis, de Nationale Bibliotheek en de nieuwe bazaar zijn de moeite waard. We dineren en overnacht in Tirana. 

 • Dag 2

  Tirana – Shkodra – Kruja – Tirana

  Na het ontbijt reizen we naar Shkodra, de historische stad op een 600 meter hoge heuveltop. De stad aan de rand van de Albanese Alpen is één van de oudste van het land. We bezoeken hier het Marubi National Museum of Photography. Na de lunch is onze volgende stop de mooiste en meest toeristische plek in Albanië: Kruja. We maken een wandeling en lopen door stenen straten tussen traditionele gebouwen. Een bezoek aan het Skendrebej National History Museum gelegen in een oud kasteel mag niet ontbreken. Vervolgens bezoeken we de bazaar voor een kijkje in de Albanese levensstijl en tradities.  In de middag reizen we terug naar Tirana, waar we dineren en overnachten.

 • Dag 3

  Tiranë – Ardenice – Apolloni – Vlore

  Na het ontbijt verlaten wij Tirana en gaan wij naar Apollonia, een van de beroemdste archeologische vindplaatsen  in het land. Onderweg bezoeken we het Oosters-Orthodoxe klooster van Ardenica. Het interieur van de sober uitziende muren van de 18e-eeuwse kerk van St. Mary is verrassend sierlijk. We genieten de lunch in een restaurantje in Apollonia, voordat we aan de rondleiding door het archeologische park beginnen. De ruïnes van de voormalige Griekse kolonie stad zijn verbazingwekkend goed bewaard gebleven. De stad zou vijf- tot zeshonderd jaar voor Christus gesticht zijn en werd daarna nog enkele keren uitgebreid. We bezoeken hier het odeon waar muzikale optredens plaatsvonden, de buitenmuren, het raadsgebouwen het mozaïeken huis. Diner en overnachting in Vlore.

 • Dag 4

  Albanese Rivièra – Vlore – Llogara Na. Park – Dhërmi & Himarë – Sarandë

  Na het ontbijt vertrekken we naar de kustplaats Saranda. We rijden langs de spectaculaire Albanese Rivièra met uitzicht op de Ionische kust. Adembenemende uitzichten wachten op ons bij de Llogara-pas - 1000 m boven zeeniveau. In Saranda zullen wij lunchen waarna we het archeologische complex van Butrint bezoeken. In deze oude stad vindt u overblijfselen uit de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd. Wij dineren in het Lëkursi-kasteel, gelegen op de top van de heuvel, met uitzicht op de stad Saranda! Na het diner gaan we richting Gjirokaster, voor de overnachting.

 • Dag 5

  Gjirokaster

  We nemen een volle dag de tijd om de UNESCO-stad Gjirokaster te bezoeken. De tour omvat: Het kasteel van Argjiro met een spectaculair uitzicht over de stad van bovenaf, het etnografisch museum en het wapenmuseum en de oude bazaar met de smalle straatjes. Lunch en diner met traditionele gerechten in een van de lokale restaurants. Overnachting in Gjirokastër.

 • Dag 6

  Gjirokaster – Berat

  Vandaag op weg naar een andere UNESCO-stad - Berat, de trots van Albanees oudheid en architectuur. Berat vormt een prachtige combinatie van kostuums en tradities. Onze eerste stop: de Citadel, vanaf waar we uitkijken over de rivier, het oude Christelijke deel van de stad en het moderne stadsdeel. Binnen de muren van de citadel bezoeken we het  iconografisch museum Onufri met 16e-eeuwse schilderkunst van de beroemde gelijknamige orthodoxe schilder. Lunch in een lokaal restaurant in het kasteel van Berat. In de middag bestaat de mogelijkheid om optioneel een lokaal gezin in Berat te bezoeken voor een kopje koffie en huisgemaakt nagerechten. Diner en overnachting in Berat. 

 • Dag 7

  Berat - Wijnproeverij – Durres – Tirana

  We verlaten Berat en rijden richting Tirana. Onderweg maken wij een stop in een lokale wijnmakerij voor een bezoek aan de wijngaarden en om te genieten van een wijnproeverijen met snacks. Hierna gaan we verder richting de kustplaats Durres. Eenmaal daar kunnen we genieten van een korte stadswandeling en de lunch. Aansluitend bezoeken we het oude Romeinse amfitheater, het op een na grootste amfitheater in de regio. In de namiddag terug naar Tirana.  Overnachting in Tirana en  afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

 • Dag 8

  Tirana – luchthaven

  Vandaag verruilt u de Albanese bergen en stranden voor de Limburgse heuvels. Na een korte nacht worden we rond 4.00 uur ‘s nachts opgehaald en naar de luchthaven gebracht. In het vliegtuig kunt u nog even verder slapen. Rond 9.45 uur landen we op de luchthaven van Eindhoven, waar het gezamenlijke vervoer (optioneel) gereed staat voor de rit naar Voerendaal.

BOEKEN

U kunt middels onderstaand formulier deze reis boeken of HIER het formulier downloaden en ons ingevuld mailen of opsturen. Na ontvangst van het boekingsformulier zal S&S-reizen uw boeking per omgaande bevestigen.

1. INFORMATIE REIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
2. INFORMATIE MEDEREIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
3. REISVERZEKERINGSPRODUCTEN
Wilt u dat S&S-reizen een annuleringsverzekering voor u afsluit?
Wilt u dat S&S-reizen een reisverzekering voor u afsluit?
Indien u kiest voor één of voor beiden verzekeringen bent u verplicht onderstaande vragen naar waarheid in te vullen, anders kan S&S-reizen de verzekering(en) niet afsluiten.
Heeft u of een mee verzekerde persoon, in de afgelopen 2 jaar, 2 of meer schades ingediend op een reis- of annuleringsverzekering?
Indien ja:
Hoe vaak is een schade ingediend?
Geef een omschrijving van de schade(s)
Wat was het totale schadebedrag?
Heeft een verzekeraar in de laatste 8 jaar een verzekering geweigerd of opgezegd van u of een mee verzekerde persoon? Of kon een verzekering pas geaccepteerd of vervolgd worden na het verhogen van de premie of uitsluiten van situaties?
Indien ja (zoals een opzegging van een verzekering door een verzekeraar of een strafrechtelijke vervolging wegens een vermogens- of een geweldsmisdrijf tijdens de laatste acht jaar)*:
Geef hiervan een omschrijving
De verzekeringnemer is bekend met de verzekeringskaart (zie 'Reisverzekering') voor deze verzekering en verklaart zich daarmee akkoord.