OOSTENRIJK

Nassereith in Tirol
28 september t/m 5 oktober

We worden uitgenodigd door hotelier Roland en zijn vrouw Bianca voor echte Oostenrijkse gezelligheid! Dat is niet voor niets, want een vakantie in Nassereith is als een vakantie bij vrienden. Deze reis biedt een combinatie van mooie excursies overdag en veel gezelligheid in de avonduren, waarbij de gastheer ons uitnodigt voor een drankje aan de bar of een dansje op de dansvloer. In het hart van Tirol kunt u genieten van alles wat de Alpen te bieden heeft. Wat te denken van de bloeiende almweiden die u om u heen ziet, of het smeltwater van de bergen wat u in de ravijnen naar beneden ziet komen. We maken vanuit Nassereith mooie excursies. Wat dacht u van Slot Neuschwanstein  het ongerepte Ötztal of de Kaunertaler Gletsjer, ook een bezoek aan de Achensee zit in het programma.

Download hier de reis dag per dag:

S&S reizen - Oostenrijk.pdf 1.13 MB

Reis code: R47-3/B
Reisdata: 28 september t/m 5 oktober
Reisduur: 8 dagen
Uiterste boekingsdatum:
Reissom:€ 925,00
Toeslag 1-persoonskamer: € 150,00
Deelnemers minimaal: 22 personen


INBEGREPEN

Busvervoer per comfortabele touringcar. Overnachting in Alpen Hotel Gurgltalblick op basis van halfpension, welkomstdrankje, 1x koffie met gebak, muziekavond, excursies, entree Slot Neuschwanstein, tolgelden, S&S-reisleiding, taxi service.


UITGESLOTEN

Lunches. Entrees. Bijdragen garantiefonds GGTO (9 euro p.p.) en Calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking). Verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard. 


PROGRAMMA ( 8 dagen )

 • Dag 1

  Nederland – Nassereith

  Vanuit Voerendaal rijden we via de Duitse autosnelwegen, met diverse pauzes onderweg, naar onze vakantieplaats Nassereith. Wij verblijven in het gastvrije Alpen Hotel Gurgltalblick. 

 • Dag 2

  Kühtai - Ötztal

  U kunt de dag rustig beginnen, want we vertrekken pas 's middags voor een natuurtocht door het prachtige Ötztal. Hier stroomt de rivier de Ötz, ook wel Ötztaler Ache genoemd. We gaan verder door het Sellraintal, een ongerept zijdal van het Inntal. Dit gebied telt maar liefst twintig bergtoppen hoger dan 3000 meter en heeft een schitterende natuur. Via Kühtai en Ochsengarten rijden we terug naar ons hotel. 

 • Dag 3

  Slot Neuschwanstein - Füssen

  Slot Neuschwanstein ligt op een hoogte van 800 meter vlak bij de grens met Oostenrijk in het Duitse Beieren. Wij bezoeken een van de beroemdste bezienswaardigheden van het land: slot Neuschwanstein, een kasteel zoals alleen in sprookjes voorkomt. een rondleiding van een half uur is in de reissom opgenomen. Na de rondleiding gaan we op weg naar het middeleeuwse stadje Füssen. De charme spat van het stadje af en dat komt niet alleen door de idyllische ligging aan de rivier de Lech. Naast dat het omgeven is door heldere meren, hoge bergtoppen, is de plaats zelf ook een echte blikvanger. Sfeervolle winkels, genoeg koffiehuizen, veel goede restaurants en mooie gebouwen. 

 • Dag 4

  Kaunertaler Gletsjer

  Vandaag brengen we een bezoek aan de Kaunertaler Gletsjer. De top van de Kaunertaler Gletsjer behoort tot één van de mooiste bergtoppen van Europa. U kunt hier met een kabelbaan naar boven (26 euro p.p.)  Daar is een uitzichtplatform aangelegd waar u zicht heeft over drie landen. Hier ziet u de Weissseespitze en de Weisskugel (Oostenrijk), de Ortler (Italië) en de Bernina groep (Zwitserland). Geniet van dit geweldige uitzicht op verschillende niveaus en laat de gletsjerwereld van het Kaunertal op u inwerken.

 • Dag 5

  Passentocht

  Vergeet vandaag uw fototoestel niet, want tijdens de passentocht wordt u verrast door het ene schitterende vergezicht na het andere. Over de Fernpas, die vlak achter het hotel begint, bereiken we via Bichlbach en het Berwangtal Warth, een klein plaatsje op de grens van Tirol en Vorarlberg. Het volgende dorp waar we doorheen rijden is Lech, bekend als wintersportplaats, maar ook in de zomer heel gezellig. Over de Flexenpas en de Arlbergpas komen we terug in Tirol. Langs Imst en Tarrenz rijden we door het Gurgltal terug naar ons hotel. 

 • Dag 6

  Achensee

  Na het ontbijt rijden we naar Pertisau een van de belangrijkste  toeristische plaatsen aan de oevers van de Achensee. Het grootste meer van Tirol. Met de imposante Karwendel- en Rofangebergten aan beide zijden van het groenblauwe meer is het natuurschoon overweldigend. We maken hier een boottocht (25 euro) Na de lunch, die wij in Pertisau gebruiken keren we terug naar ons hotel. 

 • Dag 7

  Rondje Zugspitze

  We rijden via de Fernpas naar Lermoos en Ehrwald richting de Zugspitze. De hoogste berg van Duitsland ligt op 2962 meter hoogte en torent hoog uit in het prachtige landschap. Vervolgens rijden we verder naar Garmisch-Partenkirchen, bekend om het skischansspringen op Nieuwjaarsdag. Via Mittenwald en het Mieminger Plateau rijden we weer terug naar ons hotel. 

 • Dag 8

  Nassereith – Nederland

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we uit Nassereith en rijden via Duitsland terug naar Nederland. 

BOEKEN

U kunt middels onderstaand formulier deze reis boeken of HIER het formulier downloaden en ons ingevuld mailen of opsturen. Na ontvangst van het boekingsformulier zal S&S-reizen uw boeking per omgaande bevestigen.

1. INFORMATIE REIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
2. INFORMATIE MEDEREIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
3. REISVERZEKERINGSPRODUCTEN
Wilt u dat S&S-reizen een annuleringsverzekering voor u afsluit?
Wilt u dat S&S-reizen een reisverzekering voor u afsluit?
Indien u kiest voor één of voor beiden verzekeringen bent u verplicht onderstaande vragen naar waarheid in te vullen, anders kan S&S-reizen de verzekering(en) niet afsluiten.
Heeft u of een mee verzekerde persoon, in de afgelopen 2 jaar, 2 of meer schades ingediend op een reis- of annuleringsverzekering?
Indien ja:
Hoe vaak is een schade ingediend?
Geef een omschrijving van de schade(s)
Wat was het totale schadebedrag?
Heeft een verzekeraar in de laatste 8 jaar een verzekering geweigerd of opgezegd van u of een mee verzekerde persoon? Of kon een verzekering pas geaccepteerd of vervolgd worden na het verhogen van de premie of uitsluiten van situaties?
Indien ja (zoals een opzegging van een verzekering door een verzekeraar of een strafrechtelijke vervolging wegens een vermogens- of een geweldsmisdrijf tijdens de laatste acht jaar)*:
Geef hiervan een omschrijving
De verzekeringnemer is bekend met de verzekeringskaart (zie 'Reisverzekering') voor deze verzekering en verklaart zich daarmee akkoord.