NOORWEGEN

De fantastische fjorden
4 t/m 14 juni 2024

We kunnen het niet hard genoeg roepen: Noorwegen is adembenemend mooi! En na deze rondreis langs de vele hoogtepunten die het land te bieden heeft, zult u dat volmondig beamen. U zult het allemaal met eigen ogen zien: smalle bergpassen, diepe fjorden, immense watervallen, uitgestrekte bossen, gletsjers en de grootste hoogvlakte van Europa.
 
 Ga met ons mee op een fantastische rondreis naar Noorwegen. S&S-reizen neemt u mee naar prachtige fjorden als het Ysefjord, Hardangerfjord en het Aurlandsfjord. De Noorse steden Bergen, Stavanger en Oslo zullen u zeker bekoren. Maar het hoogtepunt zal zeker de prachtige natuur zijn met imposante fjorden, majestueuze bergen, immense watervallen en gletsjers. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om de geweldige treinreis met de beroemde Flåmbanen te maken. En dat alles onder leiding van deskundige S&S-reisleiding, die u kennis laat maken met het échte Noorwegen.

Download hier de reis dag per dag:

S&S reizen - Noorwegen.pdf 1.1 MB

Reis code: R81/B
Reisdata: 4 t/m 14 juni 2024
Reisduur: 11 dagen
Uiterste boekingsdatum:
Reissom:€ 2.155,00
Toeslag 1-persoonskamer: € 445,00
Deelnemers minimaal: 22 personen


INBEGREPEN

Busvervoer per comfortabele touringcar. Overtocht Hirtshals-Kristiansand met Color Line. Overtocht Goteborg-Kiel met Stena Line (2p buitenhut) incl ontbijt en diner. 9 overnachtingen in 3/4* hotels op basis van halfpension. Lunch op dag 6. Excursies en entree. Boottocht door de Lysefjord. Nederlandstalige gidsen in Bergen en Oslo. S&S-reisleiding en informatiebijeenkomst. 


UITGESLOTEN

Lunches. Drank. Bijdragen garantiefonds GGTO (9 euro p.p.) en Calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking). Verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard. Bij deze reis wordt geen taxiservice aangeboden.


PROGRAMMA ( 11 dagen )

 • Dag 1

  Denemarken, ca. 730 km

  Na een vroeg vertrek vanuit Voerendaal rijden we in onze touringcar naar Denemarken. We dineren en overnachten in het plaatsje Vejle. 

 • Dag 2

  Noorwegen, ca. 300 km

  Na het ontbijt rijden we noordwaarts door het uitgestrekte landschap van Denemarken naar Hirtshals. Vanaf hier vertrekt de ferry van de Color Line richting de Noorse kustplaats Kristiansand, waar we in de namiddag aankomen. Aan boord kunt u lunchen waarbij u al een voorproefje krijgt van de Noorse keuken. We overnachten en dineren in ons hotel in Kristiansand.

 • Dag 3

  Lindesnes, Flekkefjord, Egersund en Sandnes, ca. 300 km

  We rijden deze ochtend een prachtige route naar de 'Lindesnes fyr'. De vuurtoren van Lindesnes waar u een prachtig uitzicht heeft over de Noordzee. Via Flekkefjord, bekend vanwege de eeuwenoude houthandel, komen we aan in Egersund. Hier bevindt zich de grootste visserijhaven van Noorwegen. De stad heeft een natuurlijke haven en was al in de Vikingtijd een belangrijke havenplaats. Vervolgens rijden we via een prachtige route langs de kust naar Sandnes, ten zuiden van de stad Stavanger, voor de komende twee nachten.

 • Dag 4

  Stavanger, Lysefjord en Preikestolen, ca. 40 km

  We rijden naar het centrum van Stavanger waar we aan boord gaan voor een prachtige boottocht over Lysefjord.  Tijdens deze cruise varen we langs de beroemde Preikestolen, een klif van ruim 600 meter hoogte die loodrecht uit het water oprijst. Diner in het hotel. 

 • Dag 5

  Sandnes - Bergen, ca. 250 km

  Vandaag een echte reisdag. We rijden van Sandnes naar Bergen, de Hanzestad aan de westkust van Noorwegen. We overnachten in de omgeving van Bergen.

 • Dag 6

  Bergen - Voss ca. 200 km

  Bergen is de tweede grootste stad van Noorwegen en omgeven door zeven bergen, waaronder Fløyen. Het centrum is compact en wordt gekenmerkt door de schilderachtige gekleurde houten Hanzehuizen van Bryggen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Dus zeker een bezoek o.l.v. een Nederlandstalige stadsgids waard. Na de gezamenlijke lunch (inclusief) verlaten wij Bergen en rijden naar Voss voor de komende twee nachten. 

 • Dag 7

  Myrdal – Flåmsbanen

  Dagtocht vanuit Voss met de trein naar station Myrdal. Daar stapt u over in de Flåmsbanen. Dit wereldberoemde treintraject is slechts 20 km lang maar overbrugt een hoogteverschil van maar liefst 900 meter. Kort na het fluitsignaal daalt de trein via een slingerende route langs bergkammen en door tunnels naar beneden. Onderweg heeft u schitterende uitzichten en de trein stopt even bij de waterval Kjosfossen. Het eindpunt is Flåm aan de oever van de Aurlandsfjord. Hier kunnen we de lunch gebruiken. Vervolgens rijden we met onze eigen bus terug naar Voss waar u nog wat vrije tijd hebt voor wij aanschuiven voor het diner.  

 • Dag 8

  Voss - Oslo, ca. 380 km

  Een lange reisdag staat ons vandaag te wacht. Na het ontbijt beginnen we aan de rit naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Een bruisende en groene stad aan de Oslofjord. We verblijven twee nachten in de omgeving van Oslo.

 • Dag 9

  Dag 9 - Oslo met stadsgids

  In de Noorse hoofdstad Oslo maken we kennis met onze Nederlandstalige stadsgids en zien we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals het raadhuis, het Koninklijk paleis en het beroemde Vigeland beeldenpark. De middag hebben wij vrij gelaten  Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel voor het diner. 

 • Dag 10

  Göteborg, ca. 300 km

  Vanochtend heeft u tijd om op uw gemak te ontbijten en u koffer te pakken. In de loop van de morgen rijden we naar Zweden om in Göteborg aan boord te gaan van de ferry van Stena Line die u gedurende de nacht naar Kiel brengt. Diner en ontbijt aan boord. 

 • Dag 11

  Nederland, ca. 400 km

  Na de ontscheping in Kiel rijden we via de Duitse snelwegen terug naar Voerendaal. 

BOEKEN

U kunt middels onderstaand formulier deze reis boeken of HIER het formulier downloaden en ons ingevuld mailen of opsturen. Na ontvangst van het boekingsformulier zal S&S-reizen uw boeking per omgaande bevestigen.

1. INFORMATIE REIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
2. INFORMATIE MEDEREIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
3. REISVERZEKERINGSPRODUCTEN
Wilt u dat S&S-reizen een annuleringsverzekering voor u afsluit?
Wilt u dat S&S-reizen een reisverzekering voor u afsluit?
Indien u kiest voor één of voor beiden verzekeringen bent u verplicht onderstaande vragen naar waarheid in te vullen, anders kan S&S-reizen de verzekering(en) niet afsluiten.
Heeft u of een mee verzekerde persoon, in de afgelopen 2 jaar, 2 of meer schades ingediend op een reis- of annuleringsverzekering?
Indien ja:
Hoe vaak is een schade ingediend?
Geef een omschrijving van de schade(s)
Wat was het totale schadebedrag?
Heeft een verzekeraar in de laatste 8 jaar een verzekering geweigerd of opgezegd van u of een mee verzekerde persoon? Of kon een verzekering pas geaccepteerd of vervolgd worden na het verhogen van de premie of uitsluiten van situaties?
Indien ja (zoals een opzegging van een verzekering door een verzekeraar of een strafrechtelijke vervolging wegens een vermogens- of een geweldsmisdrijf tijdens de laatste acht jaar)*:
Geef hiervan een omschrijving
De verzekeringnemer is bekend met de verzekeringskaart (zie 'Reisverzekering') voor deze verzekering en verklaart zich daarmee akkoord.