DUITSLAND

Sfeer en gezelligheid in de Frankische Schweiz
8 t/m 12 april 2024

De Fränkische Schweiz is een prachtig natuurgebied in de regio Franken, in het noorden van Beieren. Hier wordt natuur gecombineerd met historische steden en romantische burchten. Het landschap van dit romantische middelgebergte is bepaald door het tijdperk van de witte jura met zijn kalkrotsen, karstbronnen, diep ingesneden dalen en grotten. De regio heeft een indrukwekkende flora en fauna. Zo komen er ca. 40 soorten orchideeën voor en met een beetje geluk krijgen de bezoekers ook zeldzame roofvogels te zien, die in de spleten in de steile rotswanden perfect kunnen nestelen. We maken prachtige excursies naar o.a. Coburg, Würzburg en Bamberg. In het groene hart van Duitsland ligt de Frankische stad Coburg. Een van de grootste middeleeuwse burchten van Duitsland torent hier hoog boven de stad uit, de Veste Coburg, ook wel de Fränkische Kroon genoemd. Laat u ook verrassen door de levendige en aantrekkelijke universiteitsstad Würzburg, gelegen direct aan rivier de Main en tussen de wijnbergen. Tijdens deze reis verblijft u in het gezellige Hotel Sonnenblick. Ga MEE op deze prachtige reis met een mooi en gevarieerd programma en BELEEF het.

Download hier de reis dag per dag:

S&S reizen - Duitsland.pdf 1001.89 KB

Reis code: R80/B
Reisdata: 8 t/m 12 april 2024
Reisduur: 5 dagen
Uiterste boekingsdatum:
Reissom:€ 650,00
Toeslag 1-persoonskamer: € 75,00
Deelnemers minimaal: 22 personen


INBEGREPEN

Busvervoer per comfortabele touringcar. Overnachting in Landhotel Sonnenblick op basis van halfpension, excursies, tolgelden, stadsgids in Bamberg, lokale gids Frankenland, S&S reisleiding, taxi service.


UITGESLOTEN

Lunches. Drank. Entrees. Bijdragen garantiefonds GGTO (9 euro p.p.) en Calamiteitenfonds (2,50 euro per boeking). Verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.


PROGRAMMA ( 5 dagen )

 • Dag 1

  Heenreis via Würzburg

  Vanuit Voerendaal rijden we via Frankfurt naar de oude bisschopsstad Würzburg. Na aankomst heeft u vrije tijd in het historische centrum. U ziet hier o.a. het historische raadhuis en de Romaanse Kiliansdom. Vervolgens maken we een stop bij de Würzburger Residenz, het meest stijlzuivere en bijzondere van alle Duitse barokpaleizen. Dit paleis staat tevens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vervolgens rijden we naar onze vakantieplaats Bad Staffelstein. Na aankomst staat een goed verzorgd diner op u te wachtenin het gastvrije hotel Sonnenblick.

 • Dag 2

  Bamberg o.l.v. gids

  U kunt eerst genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Vervolgens ontdekken we deze ochtend o.l.v. een lokale gids de oude binnenstad van Bamberg, die er nog net zo uitziet als vroeger. Bamberg omvat de drie historische stadsdelen: Berg, Inselen en Gärtnerstad. Deze zijn onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hoogtepunten zijn het op een brug gebouwde stadhuis, de rozentuin met uitzicht op de oude binnenstad, de leerlooiershuizen aan het Alter Kanal, het Mühlenviertel en de oude visserswijk ‘Klein Venedig’. De middag is ter vrije beschikking; struin  door de straatjes, proef de lokale specialiteiten, want op culinair gebied vindt u in Bamberg het beste van de Frankische keuken. ’s Avonds dineren we in ons hotel.

 • Dag 3

  Frankenland - Kulmbach - Bayreuth

  Vandaag gaan we de hele dag met een lokale gids op pad. In de ochtend rijden we door het landschap van het Frankenland, naar het mooie stadje Kulmbach. U kunt er wandelen door de historische straatjes. Na de lunchpauze, want Kulmbach staat bekend om brood, bier en bratwurst, rijden we naar de Richard Wagner-Festspiele-stad Bayreuth. Tijdens de rondwandeling ontdekt en beleeft u de belangrijkste bezienswaardigheden die deze grootste stad van Oberfranken u te bieden heeft. Aan het begin van de avond arriveren we weer in het hotel waar u de dag afsluit met een heerlijk diner.

 • Dag 4

  Coburg

  In het groene hart van Duitsland ligt de Frankische stad Coburg. Een van de grootste middeleeuwse burchten van Duitsland torent hier hoog boven de stad uit, de Veste Coburg, ook wel de Fränkische Kroon genoemd. Zes maanden lang hield de door het rijk verbannen Maarten Luther zich verborgen op deze vesting. We brengen een bezoek aan Slot Ehrenburg (€ 9 entree p.p. ). De ruimtes van dit slot zijn, geheel in tegenstelling tot de protestantse soberheid van Luther, buitengewoon luxueus ingericht. In het slot hebben diverse vorsten gelogeerd, onder wie de Britse Koningin Victoria. Na dit gezien te hebben bezoeken wij de Altstad van Coburg waar we de lunch kunnen gebruiken en de stad verder kunnen ontdekken. Diner in ons hotel. 

 • Dag 5

  Terugreis via Ebrach en Schweinfurt

  Nog eenmaal kunt u genieten van het heerlijke ontbijt in ons hotel. Op ons gemak rijden we vervolgens naar de abdij van Ebrach. De 12de en 14e-eeuwse kloostergebouwen zijn goed bewaard gebleven. Het complex behoort tot de fraaiste Cisterciënzerbouwwerken in Duitsland. Vervolgens rijden we naar Schweinfurt voor onze lunchpauze in de historische binnenstad. Via de autosnelwegen rijden we terug naar Voerendaal. 

BOEKEN

U kunt middels onderstaand formulier deze reis boeken of HIER het formulier downloaden en ons ingevuld mailen of opsturen. Na ontvangst van het boekingsformulier zal S&S-reizen uw boeking per omgaande bevestigen.

1. INFORMATIE REIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
2. INFORMATIE MEDEREIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
3. REISVERZEKERINGSPRODUCTEN
Wilt u dat S&S-reizen een annuleringsverzekering voor u afsluit?
Wilt u dat S&S-reizen een reisverzekering voor u afsluit?
Indien u kiest voor één of voor beiden verzekeringen bent u verplicht onderstaande vragen naar waarheid in te vullen, anders kan S&S-reizen de verzekering(en) niet afsluiten.
Heeft u of een mee verzekerde persoon, in de afgelopen 2 jaar, 2 of meer schades ingediend op een reis- of annuleringsverzekering?
Indien ja:
Hoe vaak is een schade ingediend?
Geef een omschrijving van de schade(s)
Wat was het totale schadebedrag?
Heeft een verzekeraar in de laatste 8 jaar een verzekering geweigerd of opgezegd van u of een mee verzekerde persoon? Of kon een verzekering pas geaccepteerd of vervolgd worden na het verhogen van de premie of uitsluiten van situaties?
Indien ja (zoals een opzegging van een verzekering door een verzekeraar of een strafrechtelijke vervolging wegens een vermogens- of een geweldsmisdrijf tijdens de laatste acht jaar)*:
Geef hiervan een omschrijving
De verzekeringnemer is bekend met de verzekeringskaart (zie 'Reisverzekering') voor deze verzekering en verklaart zich daarmee akkoord.