INDIA

Ontdek de geuren, kleuren en rijke cultuur van betoverend Rajasthan
6 t/m 22 maart 2024

U zult zich verwonderen over de architectuur van indrukwekkende middeleeuwse forten, prinselijke paleizen en hindoe- en jaïntempels. Ook maken we kennis met het dagelijks leven, wanneer we wandelen door kleine stadjes waar heilige koeien en olifanten het straatbeeld bepalen. Tijdens de unieke reisroute verkent u de uitersten van dit gebied: van de chaotische metropool Delhi tot het Venetië van het Oosten, Udiapur en van het roze Paleis der Winden in Jaipur tot het nationale park van Ranthambore. Een bezoek aan de Taj Mahal, een van de mooiste monumenten ter wereld en het symbool van verloren liefde mag natuurlijk niet ontbreken!

Download hier de reis dag per dag:

S&S reizen - India.pdf 2.62 MB

Reis code: R79/V
Reisdata: 6 t/m 22 maart 2024
Reisduur: 17 dagen
Uiterste boekingsdatum: 2023-12-22
Reissom:€ 4.045,00
Toeslag 1-persoonskamer: € 750,00
Deelnemers minimaal: 10 tot 20 personen


INBEGREPEN

Vliegreis met Lufthansa v.v., transfers en lokaal vervoer, overnachting in 4-sterren accommodatie o.b.v. 2-persoonskamer met vol pension (ontbijt, lunch en diner), alle excursies, entreegelden, Duits sprekende gids. 2 flesjes mineraal water per dag p.p., S&S-reisleiding en informatieavond.


UITGESLOTEN

Transfer van en naar de luchthaven van Düsseldorf, drank, fooien, kofferservice, visum kosten, bijdragen garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds, verzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard.


PROGRAMMA ( 17 dagen )

 • Dag 1

  Düsseldorf - Delhi

  We vliegen naar India. Na aankomst op de luchthaven van Delhi worden we naar het hotel in deze stad gebracht, waar we twee nachten verblijven.

 • Dag 2

  Old en New Delhi

  De eerste indrukken van India zijn overweldigend! Tijdens een stadstour door het westers aandoende New Delhi zien we de Indiapoort en de parlementsgebouwen. In Old Delhi maken we kennis met het echte India. We zien het imposante Rode Fort en wandelen over de kleurrijke Chandni Chowk-bazaar. Hier ervaren we de geuren en kleuren van Delhi volop. (ca. 20 km).

 • Dag 3

  Delhi - Mandawa

  Uw chauffeur neemt u mee naar Rajasthan. Onderweg krijgt u een goed beeld van het leven in de dorpjes en ziet u boeren op het land werken. In de middag arriveert u in Mandawa, waar u een nacht verblijft. In dit dorpje herleeft de middeleeuwse sfeer van vervlogen tijden (reisafstand ca. 260 km).

 • Dag 4

  Mandawa - Bikaner

  Voordat we verder westwaarts gaan bezoeken we eerst met onze gids Mandawa. Als u door de straatjes wandelt, ziet u de vele koopmanshuizen, de zogenaamde haveli’s. Mandawa wordt ook wel de ‘open galerie’ van Rajasthan, genoemd, omdat de stad is bezaaid met deze haveli’s, die rijkelijk zijn versierd. We verlaten mandawa en tijdens de rit naar de Tharwoestijn ziet U dat het landschap droger wordt en verandert. Ineens is daar ‘de rode stad’: Bikaner. Deze vestingstad ligt aan de oude karavaanroute tussen Afrika en West-Azië. De stad wordt omgeven door een zeven kilometer lange muur met vijf poorten. De prachtige en verfijnde forten en paleizen, die zijn gemaakt van roodroze zandsteen, getuigen van de rijke historie. U bezichtigt met een gids het Junagarhfort, dat door Raja Rai Singh werd gebouwd. De prachtige balkons, de vele paviljoens en tempels maken dit fort tot een van de mooiste van Rajasthan. Ook brengen wij een bezoek aan Kamelenfarm.  Het hotel voor deze nacht ligt net buiten Bikaner. (reisafstand ca. 190 km).

 • Dag 5

  Bikaner - Jaisalmer

  Jaisalmer is het meest westelijke punt van deze reis. Als u Jaisalmer nadert, rijst de stad als een fata morgana op uit de Tharwoestijn. Net als Bikaner was Jaisalmer onderdeel van de karavaanroute tussen Afrika en Azië, waardoor het een welvarende stad werd. De uit zandsteen opgetrokken haveli’s geven Jaisalmer een kenmerkende kleur en daarmee de bijnaam ‘de gouden stad’. De komende twee nachten verblijft u in Jaisalmer. (reisafstand ca. 330 km).

 • Dag 6

  Jaisalmer

  U maakt, samen met een gids, uitgebreid kennis met Jaisalmer. De stad staat op een bergkam van geelachtige zandsteen dat wordt bekroond door een fort. Dit fort bevat een paleis en een aantal sierlijke Jain-tempels. Ook in Jaisalmer hangt een middeleeuwse sfeer en de nauwe straatjes worden omzoomd door rijk versierde haveli’s. Tijdens een wandeling herinnert alles aan de rijke en glorieuze geschiedenis van de stad. ’s Middags rijdt uw chauffeur u naar de zandduinen nabij Sam. Tegen zonsondergang kleurt de lucht rood en lijkt het alsof de lucht en de woestijn in brand staan: betoverend mooi! 

 • Dag 7

  Jaisalmer - Jodhpur

  In de ochtend laat u de woestijn achter u en reist u in oostelijke richting naar de 15e-eeuwse stad Jodhpur. Jodhpur is genoemd naar Rao Jodha, die de stad stichtte. Deze stad is bekend vanwege zijn vele paleizen, forten en tempels en het omringende en tot de verbeelding sprekende woestijnlandschap. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e-eeuwse stadsmuur. Na aankomst in Jodhpur, waar u een nacht verblijft, bezoekt u met een gids het Mehrangarhfort, dat op zo’n 125 meter hoogte over de stad uit kijkt. Iedere poort van dit imposante fort symboliseert een overwinning of een godheid. Vanuit het fort heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende stad en ziet u duidelijk de vele blauwkleurige huisjes, die Jodhpur de bijnaam ‘de blauwe stad’ hebben gegeven. U overnacht in Jodhpur. (reisafstand ca. 280 km).

 • Dag 8

  Jodhpur - Bishnoi Village - Ranakpur - Udaipur

  Bishnoi Village is een pittoreske bestemming in Rajasthan. Het staat bekend om zijn natuurreservaat, traditioneel handwerk en rijk cultureel erfgoed. Je maakt een jeepsafari vanuit het hotel om de schoonheid van het woestijnlandschap te ervaren en enkele van de lokale dieren in het wild te spotten en lokale ambachtslieden aan het werk te zien.  Op weg naar Udaipur bezoeken wij in Ranakpur, de prachtige 3 tempels van de Jain-sekte die dateren uit de 14e/15e eeuw. Het duurde 65 jaar om de onvergetelijke hoofdtempel gewijd aan Adinatha de eerste Tirthankar (1439) gebouwd in marmer te voltooien. Hierna vervolgen we onze weg naar Udaipur. Udaipur bekend als het Venetië van het oosten, is ook het centrum voor podiumkunsten, handwerk en de beroemde miniatuur schilderijen. Bij aankomst in Udaipur checken we in bij het hotel. U verblijft hier 2 nachten, rest van de dag ter vrije besteding.

 • Dag 9

  Udaipur

  Op iets meer dan 20 kilometer buiten Udaipur ligt het dorp Eklingji. Hier bezoekt u Sri Eklingji, een complex met 108 tempels die door een hoge versterkte muur zijn omringd. Een onverharde weg voert naar het nabijgelegen plaatsje Nagda. Hier ziet u tempels die soms teruggaan tot de 4e eeuw na Christus. De bekendste tempel is de Sas Bahu, waar veel erotische sculpturen te zien zijn. Terug in Udaipur ziet u waarom deze stad bekendstaat als de meest romantische van dit deel van India. De stad herbergt meren, paleizen en fonteinen. In de schaduw van de groene heuvels rondom Udaipur glinsteren de drie meren Pichola, Fateh Saga en Udai Sagar als juwelen tussen de sprookjesachtige paleizen. U bezoekt het uit marmer en graniet opgetrokken stadspaleis met uitzicht op het meer Pichola. In de avond maakt u een boottocht op dit meer. 

 • Dag 10

  Jaipur

  Na het ontbijt rijden wij naar Jaipur waar we twee nachten verblijven..Jaipur, in de volksmond bekend als Pink City, de flamboyante en kleurrijke hoofdstad van Rajasthan. Met zijn rijke en kleurrijke verleden, schitterend met verhalen over moed en moed, is het nu een van de belangrijkste erfgoedsteden in India. De stad werd in 1728 gesticht door Maharaja Sawai Jai Singh II, de heerser van Amber. Het blijft de enige stad ter wereld die de negen delen van het universum symboliseert, door negen rechthoekige sectoren. (reisafstand 330 km).

 • Dag 11

  Jaipur

  In een jeep en met onze gids gaat u naar het indrukwekkende fort van Amber, vanwaar u een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Het fort diende als bescherming van de paleizen van de maharadja en herbergt vele rijk versierde vertrekken. In de middag bezoekt u Jaipur en ziet u een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad: de Hawa Mahal, of het Paleis der Winden. Dit gebouw werd in 1799 gebouwd door Maharaja Sawai Pratap Singh. Het is een smal gebouw met veel kleine ramen aan de voorkant. Deze ramen zorgden voor een koele wind voor de vrouwen van de maharadja, én deze façade bood de vele hofdames de mogelijkheid om toch iets van het dagelijks leven buiten het paleis mee te krijgen. Vanwege het ‘purdahsysteem’ mochten de vrouwen niet in het openbaar verschijnen. De kleur van de Hawa Mahal draagt mede bij aan de bijnaam van de stad: ‘de roze stad’. U sluit de dag af met een bezoek aan het stadspaleis en het nabijgelegen observatorium. Aangezien de zon hier veel schijnt, draait het bij dit observatorium om zonnewijzers. Hoewel ze zijn gemaakt in de 18e eeuw, geven de zonnewijzers nog altijd nauwkeurig de tijd aan.

 • Dag 12

  Naar Ranthambore

  Na het ontbijt rijden we naar Ranthambore.. Ranthambore was vroeger het jachtgebied van de maharadja van Jaipur. Later werd het in 1955 uitgeroepen tot wildreservaat. In 1980 werd het uitgeroepen tot nationaal park en opgenomen in de beschermde reservaten onder Project Tiger. Ranthambore wordt ook beschouwd als de beste plek ter wereld om de tijger in zijn natuurlijke habitat te fotograferen. Bij aankomst in Ranthambore checkt u in bij het hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. Lunch en diner in het hotel. We verblijven twee nachten in Ranthambore. (ca. 150 km).

 • Dag 13

  Twee safaritochten in Ranthambore

  We maken twee safaritochten door het nationale park: in de ochtend en namiddag. We zien onder andere het mysterieuze 10e-eeuwse Ranthambore-fort, dat midden in de jungle ligt. Het is gemakkelijk voor te stellen hoe de maharadja’s hier feesten organiseerden om hun jachtpartijen luister bij te zetten. 

 • Dag 14

  Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra

  Onderweg naar Agra bezoekt u Fatehpur Sikri, eens de hoofdstad van het Mogolrijk. Vanwege gebrek aan water werd de stad na slechts vijftien jaar bewoning al weer verlaten. Nu kunt u hier een prachtig bewaard gebleven spookstad bekijken. De fraaie marmeren moskee is erg belangrijk voor de moslims en jaarlijks bezoeken vele pelgrims deze moskee. U verblijft twee nachten in Agra. De huidige stad werd in 1503 gesticht door Sikandar Lodi, de sultan van Delhi, als bolwerk tegen de sultans van Malwa. De stad heeft veel prachtige gebouwen uit het Mogol-tijdperk, waaronder de Taj Mahal en het fort van Agra. (reisafstand ca. 272 km).

 • Dag 15

  Agra

  Waarschijnlijk heeft u al uitgekeken naar deze dag: u bezoekt met een gids een van de zeven nieuwe wereldwonderen, de Taj Mahal. Dit 17e-eeuwse meesterwerk is het bekendste gebouw van India en wellicht architectonisch het meest perfecte monument ter wereld. Sjah Jahan liet dit mausoleum tussen 1632 en 1648 bouwen voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die stierf in het kraambed. Na zijn dood werd hij ook bijgezet in deze tombe. De Taj Mahal is geheel opgetrokken uit wit marmer, dat schitterend afsteekt tegen de blauwe lucht en de omliggende landerijen. De Mogol-dynastie bouwde grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen. Deze tuinen staan in de islamitische traditie symbool voor het paradijs. De Taj Mahal staat niet, zoals gebruikelijk, midden in de tuin. De tombe staat op een verhoogd platform aan de oever van een rivier, waardoor het bouwwerk de wijde omgeving domineert. Dit meesterwerk wordt geroemd om de volmaakte symmetrie, de verfijnde decoraties in de vorm van kalligrafieën uit de Koran, de marmeren reliëfs en het subtiele lichtspel, dat het gebouw steeds een ander aanzien geeft. Na de Taj Mahal bezoekt u het fort van Agra, dat vanwege zijn kleur ook wel het rode fort wordt genoemd. 

 • Dag 16

  Agra - Delhi

  Na een ontspannen ochtend in Agra reist u naar Delhi. Na aankomst in Delhi heeft u de beschikking over een kamer in een hotel nabij de luchthaven, waar u zich kunt voorbereiden op de terugvlucht. Als afsluiting van deze bijzondere reis dineren we ’s avonds nog eenmaal gezamenlijk. Daarna gaan we naar de luchthaven, waar we afscheid nemen van het betoverende India. In de loop van de nacht vliegt u terug naar Nederland. 

 • Dag 17

  Aankomst Nederland

  U landt in de ochtend op de luchthaven van Düsseldorf.

BOEKEN

U kunt middels onderstaand formulier deze reis boeken of HIER het formulier downloaden en ons ingevuld mailen of opsturen. Na ontvangst van het boekingsformulier zal S&S-reizen uw boeking per omgaande bevestigen.

1. INFORMATIE REIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
2. INFORMATIE MEDEREIZIGER

Achternaam + Voornaam
(zoals in paspoort vermeld)

Straat, huisnummer
postcode, woonplaats
telefoonummer, geboortedatum
E-mail adres
Wenst 1-persoonskamer
Voorkeuren/SOS-contactpersoon
3. REISVERZEKERINGSPRODUCTEN
Wilt u dat S&S-reizen een annuleringsverzekering voor u afsluit?
Wilt u dat S&S-reizen een reisverzekering voor u afsluit?
Indien u kiest voor één of voor beiden verzekeringen bent u verplicht onderstaande vragen naar waarheid in te vullen, anders kan S&S-reizen de verzekering(en) niet afsluiten.
Heeft u of een mee verzekerde persoon, in de afgelopen 2 jaar, 2 of meer schades ingediend op een reis- of annuleringsverzekering?
Indien ja:
Hoe vaak is een schade ingediend?
Geef een omschrijving van de schade(s)
Wat was het totale schadebedrag?
Heeft een verzekeraar in de laatste 8 jaar een verzekering geweigerd of opgezegd van u of een mee verzekerde persoon? Of kon een verzekering pas geaccepteerd of vervolgd worden na het verhogen van de premie of uitsluiten van situaties?
Indien ja (zoals een opzegging van een verzekering door een verzekeraar of een strafrechtelijke vervolging wegens een vermogens- of een geweldsmisdrijf tijdens de laatste acht jaar)*:
Geef hiervan een omschrijving
De verzekeringnemer is bekend met de verzekeringskaart (zie 'Reisverzekering') voor deze verzekering en verklaart zich daarmee akkoord.